Return to Website
GreekChess.com Forum

Forum για το ελληνικό σκάκι ...και όχι μόνο!
Discussion forum about chess in Greece ...but not only!

.
.

Return to Website

First
  Prev
  Reply
  Home
Next  
Last  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 35)

Author Comment    
GreekChess.com

info@greekchess.com

Oct 9, 07 - 9:05 PM
To EuroTeams 2007 στην Κρήτη!

Σε λιγότερο από 20 μέρες ξεκινά στην Κρήτη η μεγαλύτερη σκακιστική γιορτή της Ευρώπης!

Οι Τοπάλοβ, Ιβαντσούκ, Μορόζεβιτς, Αρονιάν, Σίροβ και πολλά άλλα μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου σκακιού θα δώσουν το παρών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία και οι δικοί μας Κοτρωνιάς, Μπανίκας, Χαλκιάς, Παπαϊωάννου και Δ. Μαστροβασίλης δεν θα μείνουν με ...σταυρωμένα τα χέρια! Στο προηγούμενο Πανευρωπαϊκό Εθνικών Ομάδων (Γκέτεμποργκ 2005) οι έλληνες παίκτες κατέλαβαν την 4η(!) θέση αφήνοντας πίσω υπερδυνάμεις όπως την Ρωσία, την Ουκρανία και την Αρμενία! Και φέτος μετάλλιο?

Οι αγώνες θα μεταδίδονται live από το επίσημο website των αγώνων www.euroteams2007.org ενώ εκτενής κάλυψη με συνεντεύξεις, βίντεο και ρεπορτάζ θα υπάρχει από το official media partner της διοργάνωσης, το πολύ καλό ειδησεογραφικό www.chessdom.com

Tα μεγάλα αστέρια στo Creta Maris: Ιβαντσούκ και Τοπάλοβ!

Για όσους θελήσουν να ζήσουν από κοντά τη μεγάλη αυτή γιορτή παίζοντας και λίγο ...σκάκι υπάρχει το τουρνουά rapid στο Creta Maris, παράλληλα με το main event: www.greekchess.com/euro2007/rapid_cm.pdf

Σας περιμένουμε όλους στην Κρήτη για πολύ σκάκι και ...ρακιές!
GreekChess.com

Oct 20th, 2007 - 8:48 PM
Re: To EuroTeams 2007 στην Κρήτη!

Aφιέρωμα του Chessdom στο Πανευρωπαϊκό με πολύ Κρήτη, Ελλάδα, ιστορικές αναφορές
και ...ψηφιακό(!?) Ζορμπά!

videos.chessdom.com/etcc-video-preview
karpidis

Oct 28th, 2007 - 11:14 AM

Έγραψα κάτι και θα προσπαθήσω να ενημερώνω καθημερινά. Ας είναι καλά ο διοργανωτής που προέβλεψε και έχει wifi για όλους.
Κώστας Ωραιόπουλος

Oct 28th, 2007 - 2:52 PM

Κρίμα να μην υπάρχει χρόνος για μια βόλτα κάτω στην Κρήτη. Σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Καλή επιτυχία στη Εθνική μας , αν και νομίζω οτι η προηγούμενη θέση δεν θα πρέπει να αποτελέι στόχος γιατι είναι απλά πολύ δύσκολο να επαναληφθεί. Εξάλλου σε τέτοιου τύπου διοργανώσεις το πιό σημαντικό είναι το finish και η κλήρωση στους 4 τελευταίους γύρους.
Ηλίας Παν.

Oct 28th, 2007 - 4:53 PM

Από ότι βλέπω αν και δεν είχε πολυδιαφημιστεί, στις γυναίκες κατεβαίνουμε με 2 ομάδες. Θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι αντίστοιχο και στους άνδρες; Αν ναι, ξέρει κανείς γιατί τελικά δεν έγινε;

Thanks!
Κώστας Ωραιόπουλος

Oct 28th, 2007 - 5:51 PM

Καλά δεν υπάρχει LIVE η εθνική ομάδα? Πάντα οι διοργανωτές καλύπτουν όλες τις εθνικές τους ομάδες.
Οι τούρκοι και τις 2 οι Ισπανοί το ίδιο.
GreekChess.com

Oct 28th, 2007 - 6:43 PM

Μόνο στις γυναίκες υπήρχε μονός αριθμός ομάδων οπότε είχαμε δικαίωμα να κατεβάσουμε 2η ομάδα για να καλυφθεί το κενό. Η ομάδα που κατέβηκε είναι στην ουσία μια "Μεικτή Κρήτης" από Κρητικές ή κοπέλες που παίζουν σε ομάδες της Κρήτης.
SirJohn

Oct 28th, 2007 - 10:23 PM

Με 4-0 ξεκίνησε βλέπω η Εθνική Ανδρών.

"Βόμβα" από το Μαυροβούνιο, 3.5-0.5 την Πολωνία!

Τι έγινε με τη Βοσνία; Δεν ήρθαν οι ομάδες τους;
GreekChess.com

Oct 29th, 2007 - 2:10 PM

Οι Βόσνιοι δήλωσαν κανονικά, πλήρωσαν τα παράβολα, πήραν πρόσκληση για βίζα αλλά δεν ήρθαν ποτέ. Η ECU φέρεται αποφασισμένη να τους τιμωρήσει γιατί πραγματικά δημιούργησαν πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Κλήρωση 2ου γύρου: Ουγγαρία - Ελλάδα

και στις γυναίκες: Ολλανδία - Ελλάδα

Φωτο-ρεπορτάζ και από το αθλητικό AllSportsBlog: www.allsportsblog.gr/?p=1179
GreekChess.com

Oct 30th, 2007 - 8:39 AM

2oς γύρος:
Ελλάδα - Ουγγαρία 1,5-2,5
Ελλάδα - Ολλανδία 1,5-2,5 (γυναίκες)

3ος γύρος (κλήρωση):
Ελλάδα - Σουηδία
Αζερμπαϊτζάν - Ελλάδα (γυναίκες)
Eλλάδα Β - Γεωργία (γυναίκες)

Επίσημη ιστοσελίδα: www.euroteams2007.org
Γιώργος Μαστροκούκος

Oct 30th, 2007 - 12:26 PM

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Οργανωτική Επιτροπή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων 2007 λαμβάνει δεκάδες συγχαρητήρια και θετικά σχόλια για τη διοργάνωση των φετινών αγώνων στην Κρήτη. Ειδική αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Συνομοσπονδίας (ECU) κ Κούτιν, ότι πρόκειται για τους καλύτερους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες που έχει παρακολουθήσει στην 20ετή του ενασχόληση με τα διοικητικά της ECU!

Oφείλουμε ωστόσο να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό ώστε οι φετινοί Πανευρωπαϊκοί να ολοκληρωθούν με επιτυχία και να αποτελέσουν διοργάνωση-σταθμό για τα μελλοντικά πρωταθλήματα της ECU. Άλλωστε έχουμε συνηθίσει οι Έλληνες να θέτουμε οι ίδιοι τον πήχυ ...όλο και πιο ψηλά!

Για την μέχρι τώρα πορεία, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες μας, το προσωπικό των αγώνων και τις 39 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες που μας τίμησαν δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχών.

Ειδικότερα όμως, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημοσίως:

α) την αμιγώς ελληνική ομάδα internet (Α. Κώτσης, Α. Ανδρέου, Χ. Μπούσιος, Ε. Κουναλάκης, Χ. Παπαδημητρίου) που φέρνει σε πέρας μια πρωτόγνωρου μεγέθους διοργάνωση για τα ελληνικά δεδομένα, καλύπτοντας ζωντανά 60 παρτίδες καθημερινά χωρίς το παραμικρό "κρέμασμα", ούτε καν στον 1ο γύρο! Όλοι οι ξένοι παράγοντες της FIDE και της ECU που βρίσκονται στην Κρήτη έχουν εκπλαγεί με την ευρυθμη λειτουργία του online συστήματος από την 1η μέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το PGN Viewer που χρησιμοποιείται ανήκει στον Ανδρέα Ανδρέου και μεταδίδει επίσης το κορυφαίο διεθνές τουρνουά Corus του Wijk Aan Zee κάθε Γενάρη!

β) την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας της Κρήτης INFO AE για τα υψηλής ποιότητας μηχανήματα που μας προμήθευσε ώστε να εγκαταστήσουμε, για πρώτη φορά στο παγκόσμιο σκάκι, υπερσύγχρονο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi το οποίο καλύπτει όλο το συνεδριακό κέντρο των αγώνων, συνολικού εμβαδού 2800 τ.μ.! Εξυπηρετούνται έτσι τόσο οι ανάγκες internet της διοργάνωσης όσο και οι ανάγκες επικοινωνίας (δωρεάν!) των 500 περίπου παικτών, προπονητών και δημοσιογράφων που βρίσκονται στο Creta Maris.

γ) τον πρόεδρο της ΕΣΟ κ. Γιώργο Μακρόπουλο και τους κορυφαίους έλληνες διεθνείς διαιτητές Τάκη Νικολόπουλο, Βύρων Τσορμπατζόγλου, Σωτήρη Λογοθέτη για τον άψογο μέχρι τώρα χειρισμό όλων των "ευαίσθητων" θεμάτων, αποδεικνύοντας έτσι παγκοσμίως το κορυφαίο επίπεδο των ελλήνων παραγόντων και της ελληνικής διαιτησίας.

δ) την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Creta Maris, και ειδικά τον Δ/νων Σύμβουλο κ. Ανδρέα Μεταξά, για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου και την αμέριστη υποστήριξη που μας παρέχει διαρκώς μαζί με όλο το άξιο προσωπικό της εταιρείας.

Μας απομένουν 8 μέρες σκληρής δουλειάς. Είμαι όμως σίγουρος για το θετικό αποτέλεσμα αφού έχω δίπλα μου τα καλύτερα στελέχη του ελληνικού σκακιού. Θα διεκδικήσουμε λοιπόν το χρυσό, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός σκακιέρας!

Όσοι επίσης θέλετε να ενθαρρύνετε την εθνική μας ομάδα, μπορείτε να μας στείλετε μηνύματα στο email skoath@greekchess.com ή να τα "ανεβάσετε" εδώ. Όλα τα μηνύματα θα δοθούν στους παίκτες μας που προσπαθούν τα μέγιστα για νέες επιτυχίες και χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας!

Γιώργος Μαστροκούκος
Γεν. Δ/ντής Οργανωτικής Επιτροπής "ETCC 2007"
karpidis

Oct 31st, 2007 - 1:46 PM

Φωτγοραφίες από το τουρνουά.. Ανανεώνονται αυτόματα με τις τελευταίες.
Κώστας Δ. Καναβαράκης

Oct 31st, 2007 - 3:07 PM

Θερμές ευχές, για μεγάλη επιτυχία στις ομάδες μας.

Κώστας Δ. Καναβαράκης.
Philippe Dornbusch

Oct 31st, 2007 - 3:57 PM

Congratulations for the organizers of this great european chess contest!

Philippe Dornbusch from Paris
Webmaster du site: http://phildornbusch.blogspot.com/
Κώστας Ωραιόπουλος

Nov 1st, 2007 - 1:14 AM

Αναμενόμενη νίκη επι του Μονακό.
Οποιος ενδιαφέρεται να δεί τις παρτίδες αναλυμένες απο το Rybka εδώ
GreekChess.com

Nov 1st, 2007 - 3:41 AM

Πολύ σημαντική επίσης η νίκη της εθνικής γυναικών επί της Βουλγαρίας με σκορ 2,5-1,5. Οι γυναίκες θα αντιμετωπίσουν τώρα την πανίσχυρη Γεωργία στο 3ο τραπέζι!

Αναλυτικό ρεπορτάζ με παρτίδες και φωτογραφίες από το Πανευρωπαϊκό δημοσίευσε και το αξιόλογο ChessVibes.com: http://www.chessvibes.com/?p=1330
GreekChess.com

Nov 1st, 2007 - 5:29 AM
Η τελευταία μέρα του Τόπα στο Creta Maris

Nίκες με τα μαύρα για τα μεγάλα ονόματα στον 4ο γύρο:

Β. Γκεοργκίεβ - Ιβαντσούκ 0-1
Κόζουλ - Τοπάλοβ 0-1 (29...Ιγ5! )

O Toπάλοβ αναχωρεί αύριο για την Βιτόρια της Ισπανίας όπου θα συμμετάσχει σε ισχυρό τουρνουά, www.ajedrez-hotelakua.com/maestros.php, με όλα τα έσοδα να διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό (ανέγερση νοσοκομείου στο Κονγκό της Αφρικής). Στην τελευταία του μέρα εδώ o πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ευδιάθετος (προέρχεται και από 2/2!), έδωσε συνεντεύξεις, μοίρασε αρκετά αυτόγραφα και μίλησε θερμά τόσο για τη διοργάνωση όσο και για τη χώρα μας:

Veselin Topalov & Maria Petsetidi

Veselin Topalov with Aphrodite

Veselin Topalov & Anestis Mihailidis

Veselin Topalov & Anton Mihailov

Veselin Topalov & George Mastrokoukos

Ήταν η πρώτη επίσκεψη του Τόπα στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια
Σπ. Ιλαντζής

Nov 1st, 2007 - 11:56 AM

Μπράβο, παιδιά - μεγάλη σας τιμή!
Μετά από ένα "χαλαρό" ξεκίνημα (με δυο ισοπαλίες), ο "Τόπα" έλαμψε πάλι, με δυο ωραιότατες νίκες με τα μαύρα, επί των GMs Djukic και Kozul (ο τελευταίος, Πρωτ/τής Ευρώπης πέρυσι, προερχόταν και από μεγάλη νίκη επί του Shirov!)
Φεύγει, όμως, πηγαίνει για τουρνουά στην Ισπανία, από σήμερα!
Ήρωνας

Nov 1st, 2007 - 12:24 PM

Προβλήματα αντιμετωπίζει ο Κοτρωνιάς με την Trompovsky. Το 2007 έχει 4 ήττες σε αυτό το άνοιγμα.
Karountzos Nikolaos

Nov 1st, 2007 - 12:49 PM

diorthosi..trompowsky
SirJohn

Nov 1st, 2007 - 7:58 PM

Απίστευτη παρτίδα από τον Navara σήμερα στην Cheparinov - Navara! Δείτε την οπωσδήποτε!
Κώστας Ωραιόπουλος

Nov 1st, 2007 - 9:39 PM

Κερδίσαμε και σήμερα :)
Πολύ περίεργες οι παρτίδες στις δυο πρώτες σκακιέρες.
Ιδίως του Μπανίκα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πέρασε και απο κερδισμένη και απο χαμένη θέση.
Τις παρτίδες αναλυμένες υπάρχουν εδώ
GreekChess.com

Nov 2nd, 2007 - 5:00 PM

Συνέντευξη του ΙΜ Νίκου Γαβριλάκη, προπονητή της Εθνικής Γυναικών: www.patris.gr/articles/120781
GreekChess.com

Nov 3rd, 2007 - 7:26 AM

Στα ΜΜΕ της Αρμενίας οι σημαντικές (εθνικής σημασίας!) νίκες τους επί Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν: www.armenianow.com/?action=viewArticle&AID=2583&CID=2562&IID=&lng=eng
karpidis

Nov 4th, 2007 - 1:19 PM

Φωτογραφίες και από τον 6ο γύρο
Schrodinger's Cat

Nov 5th, 2007 - 1:24 PM

Περίληψη ανά γύρο, καθημερινά, και στο skakistiko.blogspot.com .
Δημήτρης Σκυριανόγλου

Nov 6th, 2007 - 9:29 AM

Προς Karpidi:

Ανδρέα, πολύ καλές οι φωτό από την Κρήτη, όμως νομίζω πως υπάρχει ένα σαφέστατο bias υπέρ του γυναικείου φύλου (περίπου 80%-20%)!

Επίσης, είναι ιδέα μου μόνο μια ιδιαίτερη συμπάθεια για την νεαρή Ελβετίδα που ακούει στο όνομα Monika Seps?

Καλή συνέχεια!
Κώστας Ωραιόπουλος

Nov 6th, 2007 - 3:40 PM

Αυτό είναι που λένε.."τον έδωσε στεγνά"
Δημήτρης Σκυριανόγλου

Nov 6th, 2007 - 5:49 PM

Δεν τον "έδωσα" καθότι δεν έχω πληροφόρηση απο κανέναν για αυτό που λέω. Κατέληξα στο συμπέρασμα βλέποντας απλώς τις φωτογραφίες

Ανδρεά, ελπίζω να μη ενοχληθείς από το σχόλιό μου. Νομίζω ότι σε γνωρίζω τόσο ωστε να μου επιτρέπεις να σε πειράζω λιγάκι
karpidis

Nov 6th, 2007 - 6:32 PM

Δεν ξέρω αν είχατε διαβάσει το τελευταίο μου άρθρο που ήταν το ξημέρωμα αλλά δήλωσα ξεκάθαρα τον θαυμασμό μου στη Μόνικα Σεπς (που δυστυχώς ήμουν η μαύρη της γάτα μέχρι σήμερα που κέρδισε δυστυχώς τη Χαριτωμένη.
Το προβλημα για τις πολλές γυναικείες φωτογραφίες είναι πως οι άνδρες δεν κάθονται νωρίτερα στα τραπέζια τους και κατα δεύτερον είμαι διαιτητής στο γυναικείο τουρνουά.
Δημήτρης Σκυριανόγλου

Nov 6th, 2007 - 10:21 PM

Ανδρέα,

Ειλικρινά, δεν είχα δει καθόλου το σχόλιό σου για την Seps όταν έγραφα το δικό μου! Σε κάθε περίπτωση δεν σε αδικώ για την προτίμησή σου

Επίσης, ποιός μίλησε για πρόβλημα με τις πολλές γυναικείες φωτογραφίες? Εγώ απλώς έκανα μία διαπίστωση!
karpidis

Nov 6th, 2007 - 11:09 PM

Ο τελευταίος γύρος μόλις επιστρέψω θα γράψω και για την τελετή λήξης και όλο το τουρνουά. Ήδη έχω ανεβάσει τις φωτογραφίες από τον 9ο γύρο (δείτε το άρθρο) και σε λίγο ανεβαίνουν και η τελετή λήξης.
GreekChess.com

Nov 9th, 2007 - 7:28 PM

Συγχαρητήρια επιστολή για τη διοργάνωση του ETCC 2007 δημοσίευσε και η Διεθνής Ένωση των Επαγγελματιών Σκακιστών (ACP):
www.chess-players.org/eng/news/viewarticle.html?id=674

H ανακοίνωση της ACP έχει ήδη δημοσιευτεί σε αρκετά ξένα websites όπως το Chessdom, με τίτλο In short, perfect organization και της Susan Polgar με τίτλο Great job in Crete!
GreekChess.com

Nov 9th, 2007 - 10:25 PM

Links με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την τελετή λήξης:

www.chesspics.com/index.php?e=90

www.greekchess.com/euro2007/photos10.html

www.russiachess.org/content/view/1366/38

www.flickr.com/photos/karpidis/sets/72157602742385352/?page=11

Mερικοί δεν δίστασαν μάλιστα να ...χορέψουν στους ρυθμούς του ελληνικού μουσικού προγράμματος της τελετής:

www.flickr.com/photos/karpidis/1894218109/in/set-72157602742385352
με μπροστάρη φυσικά τον Γεωργιανό GM Baadur Jobava..!
GreekChess.com

Nov 15th, 2007 - 8:53 PM

Και το TWIC αναφέρθηκε με θερμά σχόλια στο τελευταίο του τεύχος: www.chesscenter.com/twic/twic679.html#4

Thanks middlewave

First
  Prev
  Reply
  Home
Next  
Last  

powered by Powered by Bravenet bravenet.com