|
GreekChess.com
Nov 17, 2007 - 12:34PM
|
Οι ανεμιστήρες της λάσπης στο φουλ...
Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα η συζήτηση που έχουν ανοίξει διάφοροι "ανώνυμοι" στο skakistiko.blogspot.com ότι δήθεν ξαφνικά αποκαταστάθηκε ο εκ Ρουμανίας μαϊμουδοGM Alexandru Crisan με ...σκοτεινές παρεμβάσεις των Ιλιουμζίνοβ, Μακρόπουλου, Αζμαϊπαρασβίλι, κτλ.
Μέχρι και μένα με παρουσιάζουν ως ...φίλο του Crisan!!
Για να σοβαρευτούμε, ο γνωστός αυτός μαϊμουδοGM έχει τιμωρηθεί από το 2001 και το όποιο ΕΛΟ του δεν "εμφανίστηκε" διά μαγείας τώρα (όπως ισχυρίζονται οι διάφοροι διεθνώς γνωστοί και δικοί μας "άγνωστοι"). Αν πάτε σε παλαιότερες λίστες ΕΛΟ θα δείτε ότι υπάρχει πάντα το όνομα του συγκεκριμένου παίκτη ως "inactive". Μερικές ενδεικτικές παλαιότερες λίστες είναι εδώ:
http://www.fide.com/ratings/download/jan07frl.zip
http://www.fide.com/ratings/download/apr06frl.zip
http://www.fide.com/ratings/download/jan06frl.zip
Συνεπώς καμμία ανακάλυψη της Αμερικής για τους επίδοξους σκανδαλοθήρες. Oι μόνοι που ασχολήθηκαν με τον κ. Crisan τον Οκτώβριο του 2007 ήταν ο κ. Baburin και οι όψιμοι αντιγραφείς του.
Ο μόνος λόγος που τεχνικά έχει επιλεγεί η λύση του “inactive” αντί της πλήρους διαγραφής είναι πιθανές νομικές επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν αν ο Crisan προσφύγει στο διεθνές αθλητικό δικαστήριο της Λωζάννης (όπως είχε απειλήσει). Η αλήθεια είναι ότι η Γενική Συνέλευση της FIDE τον τιμώρησε αλλά το θεσμικό πλαίσιο που είχε η FIDE τότε για επιβολή αποκλεισμών ήταν πολύ ασθενές. Ούτως ή άλλως η επιβληθείσα ποινή στον συγκεκριμένο κύριο ήταν υπεραρκετή ώστε να χάσει την προεδρία της ρουμανικής ομοσπονδίας και να εξαφανιστεί από το σκάκι για πάντα.
Προφανώς όμως, για όλους αυτούς δεν είναι σημαντικό ότι πράγματι τιμωρήθηκε ένας απατεώνας τότε (χάρη στις ΕΠΩΝΥΜΕΣ και θαρραλέες καταγγελίες του Ρουμάνου GM Iστρατέσκου) αλλά οι ανοησίες που διαδίδονται στο internet τώρα (και τις οποίες εύκολα θα μπορούσαν να διασταυρώσουν αλλά φυσικά προτίμησαν να δημιουργηθεί ένα δήθεν «μίνι-σκάνδαλο» ποντάροντας - κακώς - στο ότι κανείς δεν θα ασχοληθεί να τους απάντήσει).
Eπειδή ενεπλάκη και το δικό μου όνομα (σου λέει βρήκαμε παπά, ας θάψουμε δυο-τρεις), να ξεκαθαρίσω τα εξής:
α) Τον μαϊμουδοGM Alexandru Crisan δεν τον γνώρισα ποτέ και πολύ περισσότερο δεν είναι ...φίλος μου (αναγκαζόμαστε και πάλι να λέμε τα αυτονόητα),
β) Ήμουν από αυτούς που είχαν ξεσηκωθεί εναντίον του φαινομένου Crisan (έμπρακτα, όχι από απόσταση όπως ο κ. Baburin και οι λοιποί αντιγραφείς του). O ίδιος ο καταγγέλων GM Iστρατέσκου μπορεί μάλιστα να επιβεβαιώσει πόσο τον είχαμε βοηθήσει τότε διάφοροι Έλληνες όταν περνούσε πραγματικά δύσκολες στιγμές (για τους μη γνωρίζοντες, είχε δεχτεί απειλές ακόμη και για τη ζωή του). Συνοπτικά μόνο, αναφέρω τα ονόματα του Γιώργου Μακρόπουλου, της Μαρίνας Μακροπούλου και του Σωτήρη Λογοθέτη που ήταν επίσης πολύ κοντά του τότε.
Δυστυχώς έπρεπε να δαπανήσω τον χρόνο να γράψω τα παραπάνω γιατί από το λέγε-λέγε των "ανώνυμων" κουκουλοφόρων όλο και κάτι μπορεί να μείνει.
Λυπάμαι επίσης γιατί ο - κατά τα άλλα συμπαθής - Schrοdinger's Cat έχει επιτρέψει να μετατραπεί και το δικό αξιόλογο σάιτ σε ανεμιστήρα λάσπης που το εκμεταλλεύονται δεόντως οι γνωστοί μας «άγνωστοι». Ειδικά δε στο θέμα Crisan μία οποιαδήποτε στοιχειώδη αναζήτηση της αλήθειας γύρω από τη δική μας στάση, η οποία ήταν εξ'αρχής εναντίον του Crisan (και είναι πασίγνωστο σε όλο το ελληνικό και διεθνές σκάκι), δεν έλαβε χώρα ποτέ.
Τέλος, αν δεν υπάρχει το θάρρος να πολεμηθούν οι διάφοροι “Aριστοτέληδες” αγαπητέ SC, πολύ σύντομα θα μετατρέψουν και το δικό σου σάιτ σε σκουπιδοτενεκέ-καταφύγιο της αρρώστειας τους. Καλή σου συνέχεια.
|
Schrodinger's Cat
Nov 17, 2007 - 1:35PM
|
Re: Οι ανεμιστήρες της λάσπης στο φουλ...
1) Τις προσπάθειες καλόπιστης συζήτησης δυναμιτίζει σε μεγάλο βαθμό ο χαρακτηρισμός «κουκουλοφόροι» όταν εκτοξεύεται από τη μεριά σας μονίμως προς καθέναν που επιλέγει να παραμένει ανώνυμος, ανεξαρτήτως της στάσης που κρατάει. Προφανώς κουκουλοφόροι είναι και όσοι γράφουν ανώνυμα στο forum σας και στους οποίους δίνετε ο ίδιος το δικαίωμα να γράφουν ανώνυμα.
2) Για λόγους που δεν χρειάζεται να εκθέσω έχω αποφασίσει να παραμείνω εσαεί ανώνυμος ως συντάκτης του skakistiko.blogspot.com. Δεν είναι και παγκόσμια πρωτοτυπία, συνήθως οι bloggers δεν καταθέτουν δελτίο ταυτότητας. Οι λόγοι μπορεί να είναι χίλιοι δυο, ακόμη και συναισθηματικοί, βάλτε την φαντασία σας να βοηθήσει. Ούτε θα απολογηθώ για την ανωνυμία, ούτε νιώθω στο ελάχιστο ότι η γνώμη μου έχει λιγότερη βαρύτητα επειδή δεν γνωρίζετε ποιος είμαι. ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ όμως ΑΡΝΟΥΜΑΙ να μου καταλογίσετε, ότι στα διακόσια τόσα posts στους τέσσερεις μήνες λειτουργίας του skakistiko.blogspot.com έχω χρησιμοποιήσει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το status του ανώνυμου συντάκτη για διενέργεια ή κάλυψη προσωπικής επίθεσης. Περίμενα να το αναγνωρίσετε πρώτος και όχι να με αναγκάζετε να το διευκρινήσω.
3) Έχω διαφοροποιημένη πρακτική από εσάς όσον αφορά τη διαχειριστική παρεμβατικότητα. Θεωρώ άκρως σημαντικό να μην λογοκρίνονται μηνύματα όταν δεν είναι ευθέως υβριστικά. Την πρακτική αυτή την τηρώ με θρησκευτική ευλάβεια, έχει γίνει σχεδόν δόγμα, είναι συνυφασμένη άμεσα με τον χαρακτήρα του blog και δεν σκοπεύω να την αλλάξω. Απάντηση ναι, ενίοτε σκληρή, ψαλίδι όχι. Ενδέχεται να κοπεί μήνυμα που είναι εμφανώς υβριστικό, αλλά δεν πρόκειται να κοπεί μήνυμα που δεν παραβιάζει τις νόρμες της κοινής λογικής περί ύβρεως.Με αυτήν την έννοια, η προτροπή σας να φιμωθούν οι "Αριστοτέληδες" είναι άστοχη. Και ούτε με εκφράζουν ηθικά οι μέθοδοι που επιλέξατε (εισαγγελική απείλή - για ποιο πράγμα;, προσπάθεια ανέρευσης ip) για να πολεμήσετε τους "ενοχλητικούς" όταν έγραφαν στο φόρουμ σας. Αν θέλετε την εκτίμησή μου, η μονομανία του Αριστοτέλη εναντίον σας και εναντίον του Γρίβα μου είναι άκρως δυσάρεστη, αρνητική για το blog μου επίσης, αλλά θα ήταν αρνητικότερο να έβγαζα το λογοκριτικό ψαλίδι όταν κριτήριο για την διατήρηση ή όχι ενός μηνύματος δεν είναι η δική μου διάθεση αλλά η κοινή λογική περί υπερβάσεως κάθε εσκαμμένου. Τα μηνύματα δεν λογοκρίνονται, μονάχα κρίνονται.
4) Δεν διεκδικώ το αλάθητο όταν καταθέτω τις απόψεις μου. Ακόμη, ενδέχεται η πληροφόρησή μου να είναι ελλειπής. Για αυτό υπάρχει και η συζήτηση. Στο θέμα Crisan αναφέρθηκα στην ειρωνία να ανατεθεί η διερεύνηση της υπόθεσης στον Αζμπαραϊσβίλι, ο οποίος δεν είναι και ο καθαρότερος των παραγόντων στο θέμα rating cheating όπως πολύ καλά γνωρίζετε. Είδατε πουθενά να αναφερθώ στο όνομα του Γ. Μαστροκούκου; Όταν αναφέρθηκαν κάποιοι άλλοι στα μηνύματά τους, έστω και με εσφαλμένη εκτίμηση, θα έπρεπε να φιμωθούν;
Τα υπόλοιπα στοιχεία περί της υπόθεσης που καταθέτετε και τα οποία αναιρούν μερικώς ή πλήρως τις δικές μου αρχικές εκτιμήσεις (π.χ. το ότι ο Crisan δεν αποκαταστάθηκε στην πραγματικότητα) είμαι υποχρεωμένος κατ' αρχήν να τα δεχτώ ακριβώς ως έχουν και θα τα δημοσιεύσω αργότερα στη σχετική συζήτηση και στον εκεί χώρο.
|
GreekChess.com
Nov 17, 2007 - 2:22PM
|
O oρισμός "κουκουλοφόροι" αγαπητέ SC είναι γνωστό ότι δεν απευθύνεται σε όσους καταθέτουν τις απόψεις τους ανώνυμα (και καλά κάνουν, το έχουμε επιβεβαιώσει επανειλλημένως).
Απευθύνεται σε όσους κρύβονται ώστε να συκοφαντήσουν, να προσβάλουν ή να σπείρουν ψευδείς φήμες (οι λεγόμενοι "ανεμιστήρες της λάσπης"). Ποντάρουν στο ότι κανείς δεν έχει τον απεριόριστο χρόνο ώστε να απαντά σε κάθε είδους ανοησία. Αυτοί λοιπόν οι "ανώνυμοι" κουκουλοφόροι έχουν βρει τώρα καταφύγιο αλλού και όχι εδώ. Ελπίζω η έκφραση που χρησιμοποιείς "δεν είναι ευθέως υβριστικά μηνύματα" να μην σημαίνει ότι επιτρέπονται τα "εμμέσως" υβριστικά μηνύματα. Γιατί έτσι είναι σα να τους κλείνεις το μάτι να συνεχίσουν...
Αναφέρεις επίσης "Στο θέμα Crisan αναφέρθηκα στην ειρωνία να ανατεθεί η διερεύνηση της υπόθεσης στον Αζμπαραϊσβίλι, ο οποίος δεν είναι και ο καθαρότερος των παραγόντων στο θέμα rating cheating όπως πολύ καλά γνωρίζετε". Επειδή δεν έχω την όρεξη να κάνω τον δικηγόρο του καθενός, θα στείλω το email σας στον Αζμαϊπαρασβίλι να σας απαντήσει ο ίδιος αν το θελήσει. Ούτως ή άλλως αν ψάχνατε λίγο θα βρίσκατε κάποιες δηλώσεις του και θα τις δημοσιεύατε, έτσι για να υπάρχει και μία αντίθετη άποψη στα όσα αναφέρετε για το ήθος του συγκεκριμένου κυρίου (προφανώς εσύ κι εγώ είμαστε γνωστοί για το "τεράστιο" ηθικό μας ανάστημα ώστε να κρίνουμε δημόσια το ήθος άλλων).
Tέλος, χαίρομαι που αντιλήφθηκες το αβάσιμο και την ανοησία των λεγομένων του κ. Baburin. Λυπάμαι ωστόσο που αναγκάζομαι να βγαίνω με τον άχαρο ρόλο του υπερασπιστή της FIDE. Από τη στιγμή που οι γνωστοί ανεμιστήρες παρουσιάζουν τόσο εύκολα το άσπρο ως μαύρο για την προσωπική μου εμπλοκή στην υπόθεση, δεν είχα άλλη επιλογή από το να παρέμβω.
|
Schrodinger's Cat
Nov 17, 2007 - 2:27PM
|
Δεν αντιλήφθηκα τίποτα ακόμη περί αβασίμου του Baburin, επειδή στη γλώσσα μας κάθε λέξη έχει την τιμή της και την αξία της και φροντίζω να ζυγιάζω τις λέξεις μου, έγραψα είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ "κατ' αρχήν" την δική σας άποψη, καλόπιστα και άδολα. Αν το "κατ' αρχήν" επεκταθεί σε "καθ' ολοκληρίαν" (και είναι πιθανόν!), μην έχετε αμφιβολία ότι θα έχω την αξιοπρέπεια να το παραδεχτώ.
Τέλος δεν μπορώ να αφήσω ασχολιάστο (αν και το απέφυγα στην πρώτη απάντηση) πως μου έκανε κακή εντύπωση η αφαίρεση παλαιότερου thread του φόρουμ σας, με 30 τόσα posts διαφόρων επισκεπτών περί της ίδρυσης του skakistiko.blogspot.com με αφορμή τα πρόσφατα "κακά λόγια" για τη FIDE. Το blog έχει πλέον το κοινό του και το thread είναι πρακτικά άχρηστο, αλλά αφού υποστηρίζετε ότι δεν θέλετε να είστε συνήγορος της FIDE, θα πρέπει θέματα κριτικής προς την Διεθνή Ομοσπονδία να τα αντιμετωπίζετε με λιγότερη σπασμωδικότητα.
Αυτά για σήμερα...
|
GreekChess.com
Nov 17, 2007 - 2:51PM
|
SC, πολλά παλιά thread έχουν αφαιρεθεί για οικονομία χώρου. Ειδικά πολλά που έχουν να απαντηθούν πάνω από έναν μήνα. Κάποια παλιά βέβαια τα κρατάμε για λόγους διαφημιστικούς (πχ πολλά κλικ από διαφημίσεις Google μέσω search engines).
To γεγονός ότι συνδυάζεις την λειτουργία του φόρουμ με την γνωστή μου επαγγελματική σχέση με την FIDE, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως "θέματα κριτικής προς την Διεθνή Ομοσπονδία να τα αντιμετωπίζετε με λιγότερη σπασμωδικότητα", μπορεί και να φαίνεται ως φτηνός τρόπος για να αποφύγεις την ουσία των όσων αναφέρω παραπάνω.
Πάντως, σε αντίθεση με σένα, δεν διαμαρτυρήθηκα ότι είσαι από τα ελληνικά σάιτ που "έθαψε" τη συγχαρητήρια επιστολή της ACP για την Κρήτη. Είναι φυσικά δικαίωμά σου και δεν φαντάστηκα ποτέ ότι μπορεί και να ενοχλήθηκες με την επιτυχία της συγκεκριμένης διοργάνωσης.
|
Schrodinger's Cat
Nov 17, 2007 - 3:11PM
|
Αγαπητέ Γ. Μαστροκούκο κακώς -νομίζω- με κατηγορείτε για φτηνότητα γιατί ο ίδιος πρώτος - χωρίς να προκληθείτε από τη μεριά μου- γράψατε ότι δεν σας αρέσει ο ρόλος του υπερασπιστή της FIDE. Απάντησα επ' αυτού και μόνο χωρίς άλλες προεκτάσεις, ειλικρινά και θέλω να το δεχτείτε.
Το Πανευρωπαϊκό κάθε άλλο παρά το έθαψα! Είχα όπως ξέρετε γρήγορο ρεπορτάζ σε κάθε γύρο (περισσότερο από κάθε άλλο ελληνικό site το ίδιο βράδυ κάθε γύρου) σε βάρος του προσωπικού μου χρόνου, αναδημοσίευσα με χαρά το δελτίο τύπου που στείλατε με τις ευχαριστίες και τις εκτιμήσεις για την αναμφισβήτητη μεγάλη οργανωτική επιτυχία και έγραψα επίσης ενδεικτικά "όσα καταθέτουν οι παίκτες, οι συνοδοί και οι θεατές έχουν ως κοινό σημείο τις πολύ καλές εντυπώσεις από την οργάνωση των αγώνων. Προβλήματα δεν έχουν παρατηρηθεί -εκτός από κάποια υποτυπώδους σημασίας- και όλα δείχνουν ότι με τη λήξη των αγώνων, στις 7 Νοεμβρίου, θα καταγραφεί στην ιστορία του θεσμού μια πολύ πετυχημένη διοργάνωση." http://skakistiko.blogspot.com/2007/11/euroteams-2007-7.html
Η ανακοίνωση της ACP μου διέφυγε (θα μπορούσατε να τη δημοσιέυσετε εσείς ως σχόλιο ή να μου τη στείλετε με email) αλλά όπως έχετε καταλάβει επειδή προσπαθώ να κάνω μια καλή δουλεία, αλλά για το χόμπι μου, όχι ως επαγγελματίας, δεν ακολουθώ πιστά την επικαιρότητα σε κάθε τι, αντίθετα προσπαθώ να μην είμαι δέσμιος της επικαιρότητας, δεν είναι blog ειδησεογραφικό. Χάρηκα με την επιτυχία της διοργάνωσης, με τα δικά μου μικρά μέσα την προώθησα όσο μπορούσα και περίμενα να μην έχετε τόσο λανθασμένη εκτίμηση για το πως ένιωθα..
|
GreekChess.com
Nov 17, 2007 - 3:59PM
|
Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για τον χρόνο και την ενέργεια που αφιέρωσες. Eιλικρινά, καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο skakistiko.blogspot.com
|
Παναγιώτης Γ. Σκλαβούνος
Nov 19, 2007 - 9:06PM
|
Το πρόβλημα είναι πάντα αυτός που βρίσκεται πίσω από τον ανεμιστήρα.
Αλλη μια φορά που αλλα εκατσα να γράψω, κι άλλα εγραψα!
Πάντως κορίτσια, μην σας πεί κανένας βάτραχος "φιλησε με" γιατί αλήθεια σας λέω ειναι πολύ απογοητευτικό να ξέρεις οτι τελικά φίλησες απλά εναν βάτραχο!
Ξέρετε οι πρίγκηπες είναι σαν την καλή ημέρα, απο το πρωϊ φαίνονται...
Οχι τίποτα αλλο η ζωή μας είναι γεμάτη παραμύθια, αλλά το πιο διδακτικό είναι εκείνο της Σταχτοπουτας (εντάξει.. με παράλειψη του τέλους... )
Η καϋμένη ηταν αρχοντοπούλα, κι ενώ θεωρούσε φυσιολογικό να μείνει ετσι, βρέθηκε να σφουγγαρίζει πατώματα και μάλιστα να την εχουν και στο τρέξιμο οι "αδελφές" της...
Εκείνο που εχω να πώ τελικά (τέλειωσε κι ο καφές...) είναι πως σε κάθε περίπτωση, αν και αλλάζουν οι περιστάσεις καλό ειναι να μην μένουμε στα "στραβά" και να μην γκρινιάζουμε.
Εχουμε πολλά σάββατα να χαρούμε, ακόμη κι αν χάθηκαν μερικά, σίγουρα μπορούμε να "προετοιμάσουμε" τα επόμενα με το κέφι 18 χρονου παιδιού.
Πάω τώρα, γιατί ακόμη δεν βρέθηκε (αν και το ψάχνω μανιωδώς) το τζίνι να μου κάνει τις δουλειές...
|
middlewave
Nov 19, 2007 - 11:25PM
|
Άσχετο, το θυμήθηκα επειδή ο Τάκης ανέφερε τη Σταχτοπούτα και το βάτραχο...
Φοβερό ανέκδοτο με πρωτότυπη ιδέα, που είπε ο Γκελασβίλι στην Κρήτη:
"...και το φιλί αργότερα", είπε ο πρίγκιπας κατεβαίνοντας από το σώμα της Ωραίας Κοιμωμένης...
|