GreekChess.com Forum


Forum για το ελληνικό σκάκι ...και όχι μόνο!
Discussion forum about chess in Greece ...but not only!.
.

GreekChess.com Forum
This Forum is Locked
Author
Comment
ellinika elo

Xeri kanis pote tha vgoun ta ellinika elo?

Re: ellinika elo

ΣΗΜΕΡΑ ΡΩΤΗΣΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ 10 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΡΕΣ. ΑΡΓΟΥΝ ΕΤΣΙ ΠΟΎ ΦΕΤΟΣ.

Re: ellinika elo

Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα elo?Έχουν αργήσει κάπως.

Re: ellinika elo

Έχετε καλομάθει βλέπω! Πριν μερικά χρόνια αν δεν μύριζε άνοιξη δεν είχε έλο!

Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος πάντως η παράταση της μεταγραφικής περιόδου φέτος θα μπορούσε να δικαιολογήσει την καθυστέρηση.

Υπομονή!

Re: ellinika elo

Είναι προφανές ότι δεν έχει κανένα νόημα να βγουν νέα Έλο πριν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές. Φαντάζομαι πως η επεξεργασία έχει ολοκληρωθεί, και η ΕΣΟ περιμένει να καταχωρήσει τις μετακινήσεις των παικτών για να δημοσιεύσει τα Έλο.

Re: ellinika elo

ma giati?

Re: ellinika elo

Επειδή δεν ξέρουν ποιος παίκτης ανήκει σε ποιο σύλλογο. Πώς θα βγούν λοιπόν οι καταστάσεις ανά σύλλογο;

Re: ellinika elo

Basika 8a bgei i anakoinosi eite aurio eite ti Deutera, kai tote mallon 8a enorgopii8ei kai i anazitisi...

Gia tous biastikous:
http://chessfed.gr/elo/ratings2008A.zip

Ipopsin oti ... me to peras ton metagrafon 8a ginei nea enimerosi tous.

Re: ellinika elo

enimerothikan kai oi listes...

Re: ellinika elo

Pos ginetai na metrane diethni tournoua sto elliniko elo opos paneuropaika kai pagosmia?Kai simfona me poion tropo ginetai i aksiologisi?

Re: ellinika elo

Όλοι οι αγώνες εναντίον ξένων παικτών, οι οποίοι είναι αξιολογημένοι στη FIDE, έχουν δηλαδή διεθνές elο μετράνε. Μάλιστα μετρούν όχι μόνο οι αγώνες σε παγκόσμια, πανευρωπαικά αλλά και σε οποιοδήποτε διεθνές τουρνουά του εξωτερικού, φθάνει να έχει γνωστοποιηθεί η συμμετοχή του παίκτη στην ΕΣΟ και να φθάσει στην ΕΣΟ το αρχείο με τα αποτελέσματα.

Re: ellinika elo

Περίεργο

Ρίχνωντας μια ματιά στα ELO 5-6 φίλων διαπίστωσα ότι για τον Petritaj F δεν είναι καμμια παρτίδα αξιολογιμένη.
Παρ όλο που έπαιξε Νικαια και Ακρόπολις.
Λάθος παράλειψη ή κάτι άλλο;

Re: ellinika elo

Φυσικά και πρέπει να υπολογίζονται όλοι οι αγώνες των Ελλήνων παικτών, είτε δίνονται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Αυτονόητο είναι ότι αξιολογούνται και οι παρτίδες των Ελλήνων εκπροσώπων μας σε Παγκόσμια ή Πανευρωπαϊκά Νεανικά. Το αντίθετο θα ήταν πρόβλημα - γι'αυτό και χρειάζεται προσοχή, στην ακρίβεια των στοιχείων.
Όσο για τον Petritaj, προφανώς δεν θεωρήθηκε Έλληνας, γι'αυτό και δεν υπολογίστηκε - όπως έγινε π.χ. και με τους GMs Smirin, Kir. Georgiev, Rozentalis και άλλους, που επίσης έπαιξαν στο Ακρόπολις (και σε άλλα ελληνικά Opens).

Re: ellinika elo

Παρ όλο που έχει ΑΜ 31583 ELO 1910 ;
Τότε κακός του έχουν κάνει αξιολόγηση στα μέχρι τώρα.
Μπέρδεμα.
Βλέπω παράλληλα άλλους παίκτες με Ελληνικό ELO αλλά με δελτίο αλλοδαπού να τους έχουν περάσει τους αγώνες.

Re: ellinika elo

Osoi 'allodapoi' bgazoun die8nes, simetexoun pleon me auto to elo kata tin aksiologisi (o sigkekrimenos exei 2250)...

Epipleon stamataei i aksiologisi tous apo tin eso.

Re: ellinika elo

Ευχαριστώ.

Re: ellinika elo

Λοιπόν, μερικά ακόμα ενδιαφέροντα , και μάλλον απογοητευτικά στοιχεία για το σύστημα των ελληνικών ΕΛΟ.

Με δείγμα τους σκακιστές που έπαιξαν έστω και μία παρτίδα το τελευταίο εξάμηνο...

1) Το 45% των σκακιστών έχουν provisional rating , δηλαδή 1000-1010 και οι παρτίδες τους δεν αξιολογούνται! (ενώ φυσικά ρίχνουν σημαντικά και τον γενικό Μ.Ο. Ελο )

2) Συνολικά το 30% των παρτίδων που παίχτηκαν το τελευταίο εξάμηνο δεν αξιολογήθηκαν.

Εαν δούμε ηλικιακά το ποσοστό αυτό , για σκακιστές έως 10 ετών αξιολογείται μόλις το 18% των παρτίδων τους(!) , ενώ για σκακιστές κάτω των 12 ετών παραμένει κάτω από 50%. (Τα ποσοστά αυτά είναι τόσο απελπιστικά χαμηλά λόγω και της υπερβολικής κατηγοριοποίησης ανα δύο χρόνια, και του ότι βάζουμε τα παιδιά συνέχεια να παίζουν μόνο μεταξύ τους.) Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα έλο των σκακιστών αυτής της ηλικίας να είναι απελπιστικά χαμηλά , ακόμη και για τους πλέον ταλαντούχους παίκτες -έχει χαθεί δηλαδή ένα βασικό κίνητρο για βελτίωση του σκακιστή.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι 9χρονος σκακιστής του συλλόγου μας , που ενώ έπαιξε 69 παρτίδες το τελυταίο εξάμηνο(!) αξιολογήθηκαν μόνο οι 7!


Γι'αυτό βλέπουμε σε αυτή τη λίστα πολλούς νεαρούς σκακιστές , λόγω του συνδυασμού της προσωπικής τους βελτίωσης, του γεγονότος ότι ήταν τρομερά υποτιμημένοι από το σύστημα αξιολόγησης και του ότι παίζουν επιτέλους με ενήλικες που έχουν ψηλά έλο, να παρουσιάζουν τέτοια κατακόρυφη άνοδο. (π.χ. Μαλικέντζος +400 μονάδες)

Αντίστοιχα, κατά μέσο όρο κάθε ενεργός(*τουλ. μία παρτίδα το τελ. εξάμηνο) ενήλικας σκακιστής με έλο 1600-2300 (δηλαδη με έλο που απέκτησε κυρίως με τον παλιότερο υπολογισμό ελο) έχασε, μόνο στο τελευταίο εξάμηνο 8 με 9 μονάδες Έλο!

Διαπιστώνεται λοιπόν μία σημαντική πτωτική τάση τα τελευταία χρόνια στα Έλο των ενεργών ενηλίκων επειδή αντιμετωπίζουν σκακιστές υποτιμημένους από την τωρινή φόρμουλα.

Τα ελληνικά ΕΛΟ μάλλον οδεύουν προς κατάργηση , αν όμως συνεχιστεί αυτή η κατάσταση , στην επόμενη πενταετία περιμένω ο Μ.Ο. των Έλο να πέσει άλλες 80-100 μονάδες για όλες τις βαθμίδες των Έλο.

Re: ellinika elo

Έχω ξαναγράψει εδώ πολλές φορές για τα έλο, αλλά θα επανέλθω με αφορμή τις ενδιαφέρουσες και σε μεγάλο βαθμό σωστές παρατηρήσεις του κ. Σκαπέρδα:

Η ευθύνη της προφανούς και ορατής υποβάθμισης των ελληνικών έλο δεν βρίσκεται στον τωρινό τύπο (άλλωστε είναι ο ίδιος που χρησιμοποιεί η FIDE) αλλά κυρίως στους εξής λόγους:

α) Μαθηματικά και χρηστικά σφάλματα που έχουν γίνει στο (όχι άμεσο) παρελθόν.
β) Αδρανοποίηση του όγκου των μεσαίων σκακιστών (όπως π.χ. ο υπογράφων) που, σε συνδυασμό με την εντονότατη στρωματοποίηση των νέων παιδιών (που περιγράφει σωστά ο κ.Σκ.) έχει αποτέλεσμα να μηυ γίνεται φυσιολογικά η "μεταβίβαση έλο" από τις παλιότερες γενιές προς τις νεότερες.
γ) Αδιαφορία της ΕΣΟ για την ακρίβεια αυτού του χρήσιμου εργαλείου.

Όταν και όπου συμβαίνουν τέτοια συστηματικά λάθη, η ευθύνη των διαχειριστών του συστήματος είναι να το "ζυγοσταθμίσουν" εκ νέου. Ο κυριότερος και πιο άμεσος τρόπος να γίνει αυτό είναι με "συγκριτική εξίσωση" των διεθνών και εθνικών βαθμών αξιολόγησης (όσων έχουν) και αντίστοιχη αναπροσαρμογή των υπόλοιπων εθνικών βαθμών.

Στη βιβλιογραφία (Elo κλπ) προτείνονται και άλλοι τρόποι αποφυγής του φαινομένου αποσυντονισμού (π.χ. με προσθήκη βαθμών επιβράβευσης σε δραστήριους ή νέους παίκτες), αλλά είναι αρμοδιότητα του διαχειριστή του συστήματος να κρίνει τον καταλληλότερο.

Προς το παρόν, η ΕΣΟ φαίνεται να έχει άρρητη αλλά ειλημμένη απόφαση να αγνοεί το πρόβλημα με την ελπίδα ότι θα αντικαταστήσει το εθνικό σύστημα με το διεθνές. Πρόκειται κατά τη γνώμη μου για εσφαλμένη πολιτική για ουσιαστικούς (παράδοση κρίσιμης αρμοδιότητάς της σε εξωθεσμικό κέντρο) και τεχνικούς λόγους:

α) Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ποτέ να αξιολογούνται όλες οι παρτίδες που αξιολογεί το εθνικό σύστημα επειδή πάντα η FIDE θα διαθέτει αυστηρότερα όρια από τα εθνικά.

β) Το εθνικό σύστημα εξυπηρετεί και μια σειρά από άλλες διοικητικές ανάγκες (π.χ. το συμβατικό έλο που δείχνει τη δραστηριότητα, τις κατατάξεις κλπ)και αξιολογεί ακόμη και τουρνουά ή παρτίδες (π.χ. μονά φύλλα αγώνων) που δεν αξιολογεί και δεν πρόκειται να αξιολογεί στο μέλλον η FIDE.

γ) Ως προς την ακρίβεια και τα λάθη των συστημάτων, είναι γνωστός στους παροικούντες τη σκακιστική Ιερουσαλήμ ο μεγάλος αριθμός σφαλμάτων που εμφιλοχωρούν και στο διεθνές σύστημα. Ας αναρωτηθεί ο καθένας ποια διαδικασία διόρθωσης θα είναι ευκολότερη --αυτή στην Αθήνα ή αυτή σε κάποια κεντρικά γραφεία κάπου στον κόσμο;

Ακόμη, νομίζω ότι αξίζει να επισημάνω πως (όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκόσμια) οι βαθμοί αξιολόγησης των παιδιών μικρών ηλικιών κυμαίνονται συνήθως πολύ κάτω από το ελάχιστο όριο 1000 του ελληνικού έλο (στην Αμερική εμφανίζονται έλο 300, 200, ακόμη και μικρότερα) και γι' αυτό είναι απόλυτα λογικό να μην μπορούν να βγάλουν έλο πάνω από 1000 πολλοί μικροί νέοι σκακιστές.

Τέλος, είναι πολύ ενδιαφέροντα τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτει ο Σ.Σκ. για την κατανομή σκακιστικής δραστηριότητας κ.λπ. -- είμαι βέβαιος ότι μια διαχρονική μελέτη του αριθμού των παρτίδων διαστρωματωμένη κατά ηλικίες, περιοχές, έλο κ.λπ. θα έδειχνε ανάγλυφα τις τάσεις και τις στρεβλώσεις του ελληνικού σκακιού και θα αποτελούσε γι' αυτό ένα ανεκτίμητο εργαλείο χάραξης τοπικής και εθνικής σκακιστικής πολιτικής.

Re: ellinika elo

Πολύ καλή ανάλυση από τον Κώστα συμφωνώ σε όλα! Και προτείνω: Όλοι οι νέοι σκακιστές που αυτή τη στιγμή θεωρούνται αδιαβάθμητοι και παίζουν στο γάμο του καραγκιόζη, να μπαίνουν κανονικά στους υπολογισμούς του ΕΛΟ, εφόσον συμπληρώσουν 9 παρτίδες σε ένα εξάμηνο, ανεξάρτητα με ποιον παίζουν και αν είναι όλες με αδιαβάθμητους τότε να παίρνουν 1000 ΕΛΟ κανονικά και να συνεχίζουν ως αξιολογημένοι.

Η κατηγοριοποίηση είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα όπως είναι και οι 120+ συμμετοχές στα νεανικά Αττικής σε κάποιες κατηγορίες π.χ. αγόρια <12 με αποτέλεσμα στο ελβετικό 7 γύρων να προκύπτουν ατελείωτες ισοβαθμίες. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σκεφτούμε την αλλαγή του συστήματος.

Re: ellinika elo

Εεε, Γιάννη, όχι 120+, 87 ήταν. Αλλά φυσικά και πάλι ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος για να κριθεί, έστω και υποτυπωδώς αντικειμενικά, η 8η θέση (η τελευταία που έδινε πρόκριση) σε 7 γύρους...
Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τον Κωστή (όχι ΣΣκ, ΚΣκ Τάκη!), συμφωνώ με τον Τάκη, Συμφωνώ με το Γιάννη. Ειδικά το πρόβλημα που εντοπίζει ο Κωστής στους αγώνες των μικρών είναι πολύ σοβαρό. Ας μην ξεχνάμε, αυτά τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν από τύπους και συστήματα, θέλουν απλά να δουν το Έλο τους να ανεβαίνει για να παίρνουν θάρρος!

Re: ellinika elo

Με τα κΣΣκ μπερδεύτηκα -- συγγνώμη Κωστή, άλλη φορά θα βάζω Nick.

Η άποψη όμως του Mandarin ότι όποιοι δεν βγάλουν έλο, ας ξεκινήσουν με 1000 είναι ΛΑΘΟΣ (συγγνώμη για τα σκόπιμα κεφαλαία). Αυτό ακριβώς το λάθος έχει γίνει στο παρελθόν δύο φορές (μία στα 1600 και μία στα 1300) και επιβαρύνει τώρα το σύστημα.

Όταν κάνεις αυτό το πράγμα, απλώς δημιουργείς μια κανονική κατανομή των νέων σκακιστών γύρω από την τιμή που ορίζεις αυθαίρετα ως τιμή εισόδου (με λίγο σκάψιμο μπορείτε να βρείτε ακόμη ίχνη αυτών των παλαιότερων πολώσεων στο σύστημα)και τελικά κατεβάζεις (ή ανεβάζεις --αν ορίσεις μίνιμουμ π.χ. το 2500!!!) το σύστημα συνολικά.

Το σωστό είναι όποιος δεν βγάζει έλο (δηλαδή δεν περνάει με την απόδοσή του το 1000), ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ έλο. Διαφορετικά (το πρόβλημα από τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις) σέρνει όλο το σύστημα μαζί του προς τα κάτω.

Σκεφτείτε για παράδειγμα έναν πιτσιρικά με δυναμικότητα 800. Δεν βγάζει έλο με απόδοση και του δίνουμε σταθερό 1000. Φαίνεται σαν να τον ευνοούμε, αλλά στην πραγματικότητα:

Την επόμενη σεζόν, όπου π.χ. θα έχει βελτιωθεί 500 πόντους (είπαμε πιτσιρικάς) αν δεν έχει έλο θα πάρει κατευθείαν απόδοση 1300 και θα ξεκινήσει με 1300.

Αντίθετα, για να φτάσει ξεκινώντας με σταθερό 1000 το 1300, θα πρέπει να παίξει καμιά 60αριά-80αριά αξιολογημένες παρτίδες (κάντε μερικές δοκιμές με υποθετικά τουρνουά για να πειστείτε) και θα ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΑΔΙΚΩΣ 300 πόντους από το συνολικό σύστημα (αυτούς που θα χάνουν όσοι αντιμετωπίζουν έναν 1000άρη που είναι στην πραγματικότητα 1300άρης).

Αυτοί είναι οι πόντοι που τώρα λείπουν συστηματικά από τα εθνικά έλο.

Επειδή είναι κατανοητό ότι τα παιδιά "πρέπει" να έχουν έλο (ακόμη και αν η δυναμικότητά τους είναι πολύ χαμηλότερη από το 1000) και επειδή για παιδαγωγικούς λόγους δεν έχουν νόημα τα 200άρια και 300άρια έλο, μπορούμε να χρησιμοποιούμε το σύστημα με τον ένα βαθμό έλο ανά παρτίδα, αλλά θα πρέπει να συνοδεύουμε παντού αυτούς τους βαθμούς με ένα αστεράκι για να καταλαβαίνουν όλοι ότι πρόκειται γι αένα φάντασμα, ότι στην πραγματικότητα είναι έλο κάτω από 1000!!!, και να τους δίνουμε κίνητρο αν δεν μπορούν να δυναμώσουν, τουλάχιστον να παίζουν πολλές παρτίδες!

Re: ellinika elo

Οι μικροί πια δεν παίζονται !!

Οι πρώτοι έφηβοι ως 18:
1) Παυλίδης Αναστ 2250,
2) Κανακάρης Γ. 2185,
3) Παυλίδης Αντ. 2165,
4) Γαλόπουλος Ν. 2150,
5) Φίλιππας – Ντεκουάν Σεμπ. 2135,
6) Γκούμας Γ. 2105,
7) Μαλικέντζος Σωτ. 2080,
8-9) Δούνης Αλέξ., Κουρούσης Επαμ. 2050,
10) Αγγελής Ν. 2045.

Re: ellinika elo

Κι όλο τα ίδια μένουν...

Οι κορυφαίοι έφηβοι κάτω των 18 στην Ελλάδα το 1981 (από το "Ελληνικό Σκάκι")-- σε παρένθεση η ηλικία τους. Μ -- μετρ, Υ --υποψήφιος, ήταν:

Δείτε, συγκρίνετε, και κάνετε τα προγνωστικά σας...

1) Τάκης Πανταβός (18) Μ 2260
2) Κώστας Νικολαϊδης (17) Υ 2160
3) Ανδρέας Κοφίδης (17) Υ 2155
4) Θανάσης Καραγιάννης (17) Υ 2125
5) Κώστας Τσαρουχάς (17) 2090
6) Σταύρος Λαζαρίδης (18) 2080
7) Στράτος Γρίβας (15) Υ 2065
8) Βασίλης Κοτρωνιάς (17) 2060
-- Γιώργος Δημητριάδης (18) 2060
10) Πέτρος Δελλαπόρτας (18) Υ 2045
11) Π. Δρακόπουλος (17) 2040
12) Δημ. Βανδώρος (17) 2020
13) Ι. Τραντάλης (16) 2000

Re: ellinika elo

Τάκη, τώρα που άφησες την προεδρία του ΣΟ Καλλιθέας και μάλλον έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, γιατί δεν γράφεις ένα ιστορικό σκακιστικό βιβλίο? Με τόσα που έχουν δει τα μάτια σου και με όλα αυτά που έχεις ασχοληθεί, θα προκύψει σίγουρα best-seller!

Re: ellinika elo

Σωτήρη, η ιδέα καλή είναι, αλλά δυστυχώς έπρεπε να αφήσω την προεδρία από έλλειψη χρόνου (μην κοιτάς που ασχολούμαι κάθε έξι μήνες με τα ελληνικά έλο που είναι η μεγάλη μου αδυναμία αφού --όπως λίγοι πια γνωρίζουν, στο ξεκίνημά τους τα υπολόγιζα επί πέντε χρόνια με κομπιουτεράκι γραφείου και κατάστιχα...)

Re: ellinika elo

Καταλαβαίνω τι εννοείτε κ. Δρεπανιώτη, όμως σήμερα "αντιμετωπίζουμε" ένα φαινόμενο καινούργιο που δεν είναι άλλο από τις στρατιές των αδιαβάθμητων νεαρών παικτών που έχουν διάθεση για σκάκι αλλά απογοητεύονται εύκολα. Με σκοπό να τους κρατήσουμε στο παιχνίδι πρέπει να τους δώσουμε ΕΛΟ. Μπορούμε πιστεύω να ορίσουμε μια αυθαίρετη τιμή για τους αδιαβάθμητους π.χ. 1000 (ή 900) με την οποία θα μπαίνουν στους υπολογισμούς για την πρώτη απόδοση κάθε αδιαβάθμητου σκακιστή. Δεν προτείνω δηλ. να έχουν 1000 ΕΛΟ αλλά να θεωρούνται ως 1000άρηδες έτσι ώστε όσοι κάνουν πάνω απο 50% σε ένα τουρνουά αδιαβάθμητων να βγάζουν ένα μικρό ΕΛΟ.

Δεδομένου ότι μέχρι την ηλικία των 14 ετών η μεγάλη πλειονότητα των σκακιστών παίζει αποκλειστικά σε νεανικά πρωταθλήματα δε νομίζω ότι δημιουργείται πρόβλημα από την παραπάνω λύση. Σήμερα αυτοί οι σκακιστές στους οποίους αναφέρομαι μόλις μεγαλώσουν μπαίνουν στα μη νεανικά τουρνουά με ΕΛΟ πολύ χαμηλότερο από την αξία τους. Ας μην ξεχνάμε ότι οι νεαροί σκακιστές είναι ανερχόμενοι και είναι λογικό να παίρνουν μια ώθηση από το σύστημα.

Re: ellinika elo

Ma kala.......kai ti mas endiaferoun ta ellinika ELO???
Metrimenes oi meres tous einai....

Re: ellinika elo

Το σύστημα υπολογισμού είναι απαράδεκτο για τον λόγο ότι μπορεί να χαραμίσεις 2-3-4 ώρες κερδίζοντας έναν αδιαβάθμητο και να μην παίρνεις ούτε μία μονάδα.
Τζάμπα ο κόπος και η Κυριακή που χαλάς!

Re: ellinika elo

Tα ελληνικά ελο είναι χρήσιμα σε όσους παίζουν λίγες παρτίδες και όχι σε διεθνή τουρνουά. Αν καταργηθούν αυτοί οι παίκτες δεν θα έχουν έλο ή θα κάνουν πολλά χρόνια να βγάλουν διεθνές. Ο μόνος λόγος που θέλουν να τα καταργήσουν είναι για να γλιτώσει λεφτά η ομοσπονδία

Re: ellinika elo

Allou kovoun ki allou ta skorpane h ta trwne... Katse na doume an tha ta katargisoun telika.

Re: ellinika elo

anevika 220 monades sta elo...yes

Re: ellinika elo

220?!!!!
Σε έλο χωρίς μπόνους? Καλά με πόσες παρτίδες?
Για ψάξτο. Μου ακούγετε ρεκόρ, σε εποχή ελο χωρίς μπόνους

Re: ellinika elo

Θυμίζω O Μαλικέντζος ανέβηκε 400 μονάδες

Re: ellinika elo

Ο Μαλικέντζος ανέβηκε 425 μονάδες.Από 1655 σε 2080.

Re: ellinika elo

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 14/9/1984 ΑΟ "ΝΤΕΠΩ" ΓΑΛΑΞΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1005 1225 +220 26παρτίδες

Δηλαδή ανέβηκε από provisional ελο , υπάρχουν όμως αρκετοί με άνοδο πάνω από 200 μονάδες - π.χ.
με αρχικό έλο 1000-1005 είχαμε άνοδο κάποιων ενηλίκων μέχρι και 600 μονάδες λόγω απόδοσης (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΝΔΥΛΗΣ +665 ADAM MICHAEL MC INTOSH +585 ΗΛΙΑΣ ΤΟΠΙΖΟΠΟΥΛΟΣ +515 THOMA NIKOLLA +480 - δηλαδή ήδη έμπειροι σκακιστές χωρίς παρτίδες)

Την δεύτερη -και μεγαλύτερη-κατηγορία σκακιστών που ανέβηκαν την περιέγραψα σε προηγούμενο πόστ , ενεργοί ταλαντούχοι νέοι παίκτες (οι οποίοι αρχίζουν και γλυτώνουν από τις ατελείωτες παρτίδες με συνομηλίκους τους)


ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΛΙΚΕΝΤΖΟΣ 1992 +425
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ 1994 +350
Αν. ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ 1992 +305
ΜΕΤΑΞΑΣ 1995 +290
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ 1997 +270
ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 1992 +265
ΚΑΖΑΝΑΚΗΣ 1991 +265
Παν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 1996 +260
ΚΟΣΜΑΣ-ΛΕΚΚΑΣ 1994 +245
ακολουθούν αρκετοί ακόμη νέοι αθλητές

Εξαίρεση - που ,όπως λένε μερικοί, επιβεβαιώνει τον κανόνα- είναι ο Τουρκολιάς (40 ετών) που με 36 παρτίδες ανέβηκε 290 μονάδες (1675)
Re: ellinika elo

Οκ. Για έλο απο απόδοση αυτό γίνεται.
Νόμιζα οτι μιλάμε για σταθερό ΕΛΟ.
Απο 1600 2080!!! Απίστευτο

Re: ellinika elo

Τα παιδιά μπορούν να παίζουν όλο το καλοκαίρι ,πράγμα που δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς που δουλεύουμε.Π.χ είδα ότι ο Μαλικέντζος έπαιζε αυτό το εξάμηνο 69! παρτίδες.Μπράβο του όμως! από 1655 στα 2008!Έκανε σπουδαια αποτελάσματα

Re: ellinika elo

Προς παραπονεμένο εργαζόμενο:Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου. Αλλά τα ΕΛΟ μου είναι 2080 όχι 2008.

Re: ellinika elo

Δεν είναι απλά θέμα παρτίδων , ο Σωτήρης παίζει πραγματικά καλό σκάκι!

Βασικά ο Μαλικέντζος κέρδισε από 60 μονάδες έλο και πάνω σε πέντε διαφορετικά τουρνουά! Πόσοι άλλοι σκακιστές είχαν τέτοιο κέρδος έλο έστω σε ένα τουρνουά τους;

Επίσης με παίκτες με έλο πάνω από 2000 είχε σκόρ 9/15! ,οι μόνες δύο ήττες από τις 15 αυτές παρτίδες ήταν στο "κακό του" τουρνουά του Πειραικού!(δηλαδη αν βγάλουμε το συγκεκριμένο τουρνουά , έκανε με τους καλύτερους παίκτες που έπαιξε 8,5/12! )

Με απλά λόγια , σε καμία περίπτωση δεν είναι τώρα overrated, μάλλον ισχύει ακόμη το αντίθετο.

Εύγε , και εις ανώτερα

Re: ellinika elo

Η περίπτωση του Μαλικέντζου (αλλά και των άλλων παιδιών του Βόλου)δείχνει ότι το κύριο πράγμα που θέλει το σκάκι και ο νέος σκακιστής είναι προσωπική προσπάθεια και θυσίες και αγώνες. Θυμίζω ότι τόσο ο Σωτήρης, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά του Βόλου αλλά και άλλα παιδιά που έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο π.χ. Κοσμάς - Λέκκας, ουδέποτε ήταν σε κάποιο από τα περίφημα προγράμματα της ΕΣΟ. Έχουν αφήσει πίσω τους κατά πολλές μονάδες ΕΛΟ (αν αυτό δείχνει κάτι) τους μόνιμους συμμετέχοντες στα προγράμματα.

Re: ellinika elo

O Kosmas - Lekas itan se kapoio proponitiko klimakio. Nomizw tis Topikis Enwsis Attikis.
Gia ta paidia apo to Volo ehei kati frontisei i Topiki Enwsi Thesalias ?

Re: ellinika elo

Εγώ μίλησα συγκεκριμένα για τα κλιμάκια της ΕΣΟ και μάλιστα στην πλήρη διαδρομή τους από πριν 4 χρόνια.

Re: ellinika elo

Γιατί οι νίκες με 1000ρηδες δεν υπολογίζονται καθόλου? Εγώ είχα 1150 ΕΛΟ και παρόλο που έκανα αρκετές νίκες αντί να ανέβω έχασα ΕΛΟ.

Re: ellinika elo

ektos apo tn posotita ton antipalon kai ton nikon ston upologismo tou elo pezi eutuxos rolo kai i poiotita ton antipalon...

Re: ellinika elo

Νομίζω πάντως είναι εκνευριστική η νοοτροπία πολλών να μετρούν τα έλο σαν να είναι χρυσάφι...

Και φυσικά το μόνο που να τους απασχολεί να είναι το πόσες μονάδες κέρδισαν ή έχασαν...

Σκάκι παίζουμε, δεν είναι ο σκοπός μας να μαζεύουμε μονάδες σε άυλο σύστημα...

Re: ellinika elo

Εδώ ο άλλος(2300+++++++++++++++) έκανε ολόκληρα ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ(στα χαρτιά) για να πάρει μερικές μονάδες και λες για τους μικροελούχους;
Α βρε κατακαημένε Δρ ΕLO

Re: ellinika elo

Bebaia symfono mazi sou professor....oti ta elo dn ine autoskopos....alla pali dn prepi na paragnorizoume oti diaforetiki aksia exei o logos enos 1200,alli enos 1500,1800,2000,2200,2400 kai alli enos 2600(milontas panta gia elliniko elo)...ektos autou einai sigouro oti xoris to elo,to skaki dn tha xe tn simerini tou morfi....

Re: ellinika elo

Υπάρχει καμμιά πληροφόριση πότε θα βγούν οι διορθωμένες λίστες των ELO;
Είναι πολλές οι μεταγραφές αλλά οχι και τόσες.